اکتبر 18
بازدید : 736
نظرات : بدون دیدگاه
روشنی خانه

فراهم کردن محیطی امن برای کودکان کم سن موجب آرامش بیشتر شما در زمینه تربیت فرزندتان و جلوگیری از حوادث ناگوار خانگی می شود. با تغییر و جابجایی وسایل منزل به ویژه، وسایلی که می توانند به کودک صدمه بزنند، این امکان را به کودک می دهید، در طول روز با امنیت بیشتری سرگرم باشد […]

فراهم کردن محیطی امن برای کودکان کم سن موجب آرامش بیشتر شما در زمینه تربیت فرزندتان و جلوگیری از حوادث ناگوار خانگی می شود. با تغییر و جابجایی وسایل منزل به ویژه، وسایلی که می توانند به کودک صدمه بزنند، این امکان را به کودک می دهید، در طول روز با امنیت بیشتری سرگرم باشد و شما آسوده تر باشید.

 

کودکان نیازمند یک محیط جذاب هستند که فرصت های لازم را برای جست و جو، کشف، تجربه و رشد مهارتهای آنها فراهم می آورد. خانه ای که پر از اشیا جالب توجه می باشد، کنجکاوی کودک، رشد زبان و توانایی های هوشی او را تحریک خواهد کرد. همچنین می تواند کودک را سرگرم و فعال نگاه داشته و احتمال بدرفتاری او را کاهش دهد. کودکان به نظارت مناسب نیاز دارند، نظارت مناسب بدین معنی است که بدانید کودک کجاست و چه کاری انجام می دهد.

 

چرا بعضی می‌ گویند پرده‌ها را کنار بزن تا دلت باز شود؟ چند ساعت می ‌توانید در خانه‌ ای تاریک دوام بیاورید؟ اگر تاریکی تمام نشود چه حالی پیدا می ‌کنید؟ غمگین می ‌شوید؟ می ‌گریید؟ بعد چی؟

 

زندگی در خانه‌ های کوچک و کم ‌نور نه‌ تنها تنش‌ های خانوادگی را افزایش می ‌دهد بلکه حتی میل به جنایت و پرخاشگری را نیز افزایش می ‌دهد. شاید فکر می ‌کنید مسئله ارتباط بین نور و حالات روانی انسان ‌ها بیشتر به باوری عامه شبیه است تا حقیقتی علمی، اما واقعیت این است که روانپزشکان سال‌ ها است این ماجرا را دریافته ‌اند و حتی معتقدند برخی انواع افسردگی مثل افسردگی فصلی در فصل‌ های پاییز و زمستان به دلیل کاهش نور دریافتی بدن و در پی آن کاهش هورمون ملاتونین مغز رخ می‌ دهند و بر همین اساس هم آن ها شیوه ی نور درمانی را برای درمان این گروه از بیماران ابداع کرده‌ اند. نور نقش بسیار مهمی در آرامش افراد دارد و در زندگی آپارتمانی این نعمت تا حدود زیادی گرفته شده است.

 

گاهی زندگی در چنین خانه ‌هایی فرد را پرخاشگر و به انجام جرایم خشن ترغیب می ‌کند. ساکنان این قبیل منازل، خانه را محیطی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت نمی ‌دانند و از محیط خانه دلزده می ‌شوند و تغییر در روحیات شان در کنار عوامل دیگری مثل فقر، نبود امکانات تفریحی در محیط زندگی، عدم بازدارندگی قوانین، تربیت نادرست و ناتوانی در کنترل نفس باعث می ‌شود برای تفریح به جرایمی خشن دست بزنند. همیشه مضرات زندگی در خانه‌ های کوچک و بی نور به اندازه ی روی آوردن به بزهکاری بزرگ نیست و در برخی موارد به پایین آمدن آستانه تحمل افراد و مشاجره‌ های خانوادگی می ‌انجامد. هرچه خانه‌ ها کوچک ‌تر و تاریک تر باشند، تنش‌ های خانوادگی نیز افزایش می ‌یابد و موجب تاثیر استرس‌ های محیطی بر روابط خانوادگی می ‌شود.

 

خانه‌ هایی که در گذشته وجود داشتند دارای فضای بزرگ ‌تر، حیاط، باغچه، حوض و معماری زیبا و دلنشین بودند و از شیشه‌ های رنگی و نور در خانه‌ های قدیمی بسیار استفاده می ‌شد اما در زندگی آپارتمانی کنونی، خانه‌ ها کوچک و تاریک شده‌ اند و سر و صدای خیابان‌ های اطراف وارد خانه می ‌شود که این عوامل استرس ‌زای زندگی آپارتمانی موجب تنش میان خانواده می ‌شود. نور نقش بسیار مهمی در آرامش افراد دارد و در زندگی آپارتمانی این نعمت تا حدود زیادی گرفته شده است. کوچک شدن خانه‌ های امروزی در ایجاد تنش در خانواده بسیار موثر است. زمانی که خانه کوچک باشد کودک نمی ‌تواند انرژی خود را تخلیه کند و دچار افسردگی یا لجبازی می ‌شود که تنش در کودک به مادر و دیگر اعضای خانواده نیز منتقل می‌ شود.

 

از سوی دیگر ساکنان آپارتمان ‌های تاریک ناچارند به استفاده از نورهای مصنوعی در طول روز روی آورند که سبب ساز بیماری ‌هایی چون انواع سرطان‌ ها، بهم خوردن ساعت درونی بدن و ریتم‌ های رفتاری مثل ساعات خواب و بیداری، نامتوازن شدن حرارت بدن، بیماری‌ های روانی، تضعیف دستگاه ایمنی و حتی کاهش قدرت دید می‌ شود.

 

همه ی این ها را گفتیم که بگوییم، پرده‌ ها را کنار بزنید و بگذارید نور پوست‌ تان را نوازش کند و اگر مثل ما آپارتمان ‌نشین هستید و ساختمان ‌های بلند راه نور را به خانه بسته ‌اند، همین حالا شال و کلاه کنید و از خانه برای پیاده ‌روی کوتاه بیرون بزنید، هیچ ‌کس و هیچ‌ چیز نمی ‌تواند خورشید را از ما بگیرد!

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما