اکتبر 15
بازدید : 950
نظرات : بدون دیدگاه
تصمیم به بارداری

قبل از بچه دار شدن، پدر و مادر جوان مدام در فکر این هستند که آمدن یک عضو جدید چه تغییراتی در زندگی آن ها می تواند ایجاد کند و یا این که چه شرایطی را باید از لحاظ سلامت جسم و روان برای بچه دار شدن فراهم کنند. حس مبهم مادر و پدر شدن برای […]

قبل از بچه دار شدن، پدر و مادر جوان مدام در فکر این هستند که آمدن یک عضو جدید چه تغییراتی در زندگی آن ها می تواند ایجاد کند و یا این که چه شرایطی را باید از لحاظ سلامت جسم و روان برای بچه دار شدن فراهم کنند. قبل از بچه دار شدنحس مبهم مادر و پدر شدن برای همه افراد وجود دارد و تا زمانی که در شرایطش قرار نگیرند و آن را تجربه نکنند، این ابهام برایشان باقی خواهد ماند و اندیشیدن به آن با وجود شیرینی ها و لذت هایش اضطراب آور و استرس زا خواهد بود. این اضطراب و دل نگرانی زوج های جوان کاملاً قابل قبول است چرا که مسئولیتی که می خواهند بر عهده بگیرند، مسئولیت کمی نیست و نیازمند آمادگی در زمینه های بسیاری است؛ بُعد روحی و روانی، بُعد جسمانی و بُعد مالی.

 

علاوه بر این موارد، همسران جوان می بایست قبل از بچه دار شدن نسبت به تغییراتی که پس از بچه دار شدن تجربه می کنند، آگاهی پیدا کنند. همچنین مراقب های جسمی لازم را نیز مدنظر داشته باشند. هدف اصلی مراقبت های پیش از بارداری، یک بارداری بی خطر و حفظ و تامین سلامت مادر و جنین است. در حاملگی های برنامه ریزی نشده، زمانی که مادر متوجه حاملگی خود می شود، معمولا ۱ تا ۲ هفته از زمان پریود انجام نشده گذشته است. در این مدت ستون فقرات جنین شکل گرفته است و پیشگیری با اسید فولیک بی فایده است. و قلب جنین ضربان دارد.

 

مزایای مراقبت های پیش از بارداری:

.

۱- شیوع مشکلات نیازمند به مشاوره در زنانی که دچار جاملگی ناخواسته می شوند، بیشتر از آن هایی است که با برنامه ریزی باردار می شوند. در این مادران، رفتارهای پر خطر مانند مصرف سیگار، و مصرف ناکافی ویتامین، و نیز اضافه وزن پیش از بارداری، بیشتر دیده می شود. بنابراین سلامت مادر و جنین بیشتر به خطر می افتد.

 

۲- مشاوره پیش از بارداری موجب تشخیص زودرس بیماریهای مزمن مادر مانند دیابت ، صرع، فشار خون بالاو بیماری های قلبی، می شود که سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازند.زیرا شانس بروز ناهنجاریهای لوله عصبی و قلبی و عوارضی مانند محدودیت رشد جنین و تولد نوزادان کم وزن و یا با وزن بسیار زیاد در مادران مبتلا به بیماریهای ذکر شده بیشتر است.

 

۳- در صورت کنترل بیماری و تجویز داروی مناسب و بی خطر برای بارداری، سلامت مادر و جنین به طور همزمان تامین می شود. به خاطر داشته باشید بارداری به معنی قطع تمامی داروهایی که مادر از قبل مصرف کرده نیست و برعکس در بسیاری از موارد مصرف داروها با نظر پزشک باید ادامه یابد زیرا قطع آن ها موجب بروز عوارض برای مادر و جنین می شود.

 

۴- مشاوره قبل از بارداری، عوارض مادر را کاهش می دهدو باعث کاهش معلولیت و مرگ مادر می شود.

 

۵- معلولیت و مرگ ومیر نوزاد را کاهش می دهد.

 

۶- بیماری های ژنتیک، علت اصلی مرگ و میر جنین است. در پیشگیری اولیه از عوامل مستعد کننده،دوری می شود. در پیشگیری ثانویه، حاملگی های دچار مشکل، مشخص و ختم می شود. (بر اساس لایحه سقط قانونی) در پیشگیری نوع سوم، اختلالات ساختمانی با عمل جراحی اصلاح می شود که برای بیشتر اختلالت ژنتیکی مقدور نیست. نقایص لوله عصبی،فنیل کتون یوری، تی ساکس و تالاسمی مثال هایی هستند که مشاوره در آن ها قطعا مفید است.

 

۷- مصرف اسید فولیک، قبل از اقدام برای بارداری و در طی بارداری می تواند شانس ابتلای نوزاد به نقایص لوله عصبی را کاهش دهد.

 

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما