هوش کودکان اتیسم

یادآوری اشخاص، خواندن سرودها و شعرهای کودکانه، شمردن، طرز قرار دادن یا چیدن اسباب بازی ها در حافظه این کودکان به خوبی باقی می ماند و حافظۀ عالی باعث می شود که والدین کودک خود را بیمار ندانند.   میزان هوش عاطفی این کودکان و توانایی آن ها در برقراری رابطه عاطفی با اطرافیان چقدر […]

یادآوری اشخاص، خواندن سرودها و شعرهای کودکانه، شمردن، طرز قرار دادن یا چیدن اسباب بازی ها در حافظه این کودکان به خوبی باقی می ماند و حافظۀ عالی باعث می شود که والدین کودک خود را بیمار ندانند.

 

  • میزان هوش عاطفی این کودکان و توانایی آن ها در برقراری رابطه عاطفی با اطرافیان چقدر است؟

والدین این کودکان اغلب در برقراری ارتباط صحیح و عاطفی با آنها مشکل دارند و ارتباط شان با کودک ناقص است به طوری که نمی توانند نیازهای عاطفی کودکشان را برآورده کنند و او را به انجام رفتارهای اجتماعی و عاطفی برانگیزانند، در نتیجه این کودکان دچار ناکامی و یاس می شوند و ترجیح می دهند در همان دنیای محصور شده و بسته خود باقی بمانند. به طور کلی تعاملات این کودکان با اطرافیان شان متحول و شکوفا نمی شود و همیشه نارسا باقی می ماند.

 

  • اوتیستیک ها از نظر هوشی در چه وضعیتی قرار دارند؟

این کودکان از ابتدا از نظر هوشی مشکلی ندارند، اگرچه به تدریج و با مرور زمان به علت عدم رشد گفتار دچار عقب ماندگی و کم هوشی خواهند شد. اغلب اوتیستیک ها در صورتی که درمان موثر به کار نگیرند دچار بهره هوشی زیر ۷۰ و عقب ماندگی ذهنی شدید نیز خواهند شد. به نمونه های زیر توجه کنید:

 

فردی به نام Leslie lemke، کافی است تنها یکبار گوشه ای از یک موسیقی را گوش کند، سپس می‌تواند آن را در نت روی پیانو بدون اشکال اجرا کند. او هرگز هیچ تمرین موسیقی را به طور رسمی ندیده است. او نابینا است و تنها با بهره‌ هوشی IQ ۵۸ است و نوعی از اکثریت نخبگان در خور مانده است که بهره‌ هوشی آنان پاینتر از حد معمول است.

اگر شما از ریچارد مسیر هر اتوبوسی در را در منطقه شهری لندن بپرسید، فورآ به شما جواب خواهد داد.

stephen wiltshire  استعداد هنری استثنایی دارد و مانند Leslie lemke و ریچارد این استعداد را با حافظه قابل توجه‌ای ترکیب می‌کند و بعضی وقت‌ها می‌تواند ساعاتی پس از دیدن ساختمان‌ها آن ها را با دقتی هنرمندانه نقاشی کند. نخبگان دیگر می‌توانند محاسبات ریاضی شگفت‌انگیزی را در سرشان حمل کنند اما نمی‌توانند شماره‌های ساده را به خاطر بسپارند. شاید عجیب‌ترین چیز این باشد که۸۵ درصد موارد ثبت شده مرد هستند.

 

آنچه که کسی نمی‌داند این است که‌ چرا گستره مهارت‌های نخبگان محدود است که شامل موارد زیرند: موسیقی (معمولا پیانو)، محاسبات ریاضی یا تقویمی، هنر،حس ششم، حساسیت فوق العاده لمس‌کردن‌ یا بوییدن و (بیشتر به طور نا معمول) توانایی فیزیکی‌ و‌ جسمانی از نظر قوای شناختی و هوشی این کودکان طیف وسیعی دارند حدود دو سوم آن ها از ضریب هوشی زیر نورمال در درجات ضعیف تا متوسط قرار دارند و حدود یک سوم آن ها از هوشی معمولی برخوردار هستند.

 

آن دسته از کودکان اوتیستیک که از بهره هوشی معمولی برخوردارند، توانایی‌های فوق‌العاده‌ای دارند که افراد عادی به هیچ وجه از آن‌ها برخوردار نیستند. به عنوان مثال از حافظه تصویری بسیاری قوی برخوردار هستند و یا اینکه قدرت انجام اعمال ریاضی در آن ها بسیار قوی است به عنوان مثال بصورت ذهنی اعداد سه و چند رقمی را در هم ضرب کنند. این ها از حافظه تقویمی بسیار قوی نیز برخوردار هستند به این صورت که اگر تاریخ یک روز شمسی را در چند سال قبل به او بدهید، او قادر است تاریخ میلادی و قمری آن را بگوید.  او در عین هوشیاری و تیزهوشی حیرت آورش، از توانایی های اولیه برخوردار نیست.

 

امروزه می دانیم که تعریف هوش باگذشته متفاوت است. انواع «هوش» و انواع «هوشیاری» شناسایی و بررسی شده اند و چه بسا ترکیب ناهمگونی از این انواع هوش در یک فرد، به خلق ترکیبی غیرمعمول و ظاهراً عجیب منجر شود، چنانکه این روزها دنیا پر شده است از انواع آدم های تیزهوشی که حتی یک صحبت ساده یا انجام یک احوالپرسی و سلام علیک کوتاه و مختصر برایشان دشوارتر و غیرقابل تحمل تر از حل عملیات پیچیده ریاضی و هندسی است. یا آدم هایی که با هوشمندی سرشار خویش قادرند کوچکترین و مبهم ترین علائم بیماری را در عکسی از ریه بیمارشان تشخیص دهند اما تفاوت میان یک لبخند و پوزخند را قادر نیستند دریابند. این نوع آدم ها را آتیستیک Autistic می نامند، اما درجات آن می تواند خفیف یا همچون اندرو سیزده ساله شدیدتر باشد.

در برخورد اول به نظر با هوش می آیند ولی بعد از گفت وگو و مصاحبه، روانپزشک متوجه اختلال گفتاری و حرکات بی هدف آن ها می شود. ۴۰ درصد این کودکان بهره هوشی کمتر از ۵۰ و ۳۵ تا ۴۰ درصد بهره هوشی بین ۵۰ تا ۷۰ دارند. به طور کلی ۷۵ تا ۸۰ درصد این کودکان از نظر آموزشی و تحصیلی عقب ماندگی دارند.

 

 

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما