تربیت جنسی در دوره های مختلف تربیتی

سفارش اسلام برای تربیت جنسی کودک به سه دوره مهم زندگی او یعنی دوره پیش از سن تمیز، دوران سن تمیز و دوره بلوغ و پس از آن مربوط می شود مهم ترین توصیه اسلام برای تربیت جنسی کودک در دوره پیش از سن تمیز پوشیده نگه داشتن عمل زناشویی از دید کودک است.   […]

سفارش اسلام برای تربیت جنسی کودک به سه دوره مهم زندگی او یعنی دوره پیش از سن تمیز، دوران سن تمیز و دوره بلوغ و پس از آن مربوط می شود مهم ترین توصیه اسلام برای تربیت جنسی کودک در دوره پیش از سن تمیز پوشیده نگه داشتن عمل زناشویی از دید کودک است.

 

دوران سن تمیز را ـ یعنی سنی که کودک بتواند میان خوب و بد تفاوت قائل شود ـ دورانی مهم تر است و دور نگه داشتن کودک ممیز از هر گونه عامل برانگیزنده جنسی همچون مشاهده ابراز احساسات شدید والدین به یکدیگر، تماشای فیلم ها و تصاویر محرک ماهواره ای، پوشیدن لباس های تنگ و بدن نما، بازی های تحریک کننده رایانه ای وخواندن نوشته های موجود در برخی کتب و مجلات یا ورود به سایت های غیرمجاز و خواندن هرزنامه ها را از جمله مهم ترین این عوامل می باشدد و همچنین در این دوران بهتر است افراد بالغ از بوسیدن کودکان جنس مخالف بپرهیزند.

 

بوسه بر چهره و درآغوش گرفتن کودک از سوی آشنایان اگرچه در آغاز هیچ مساله ای پدید نمی آورد اما تکرار و افراط در آن ممکن است همراه با لذت جویی یا تحریک جنسی کودک باشد. به همین دلیل ضروری است این گونه روابط تحت ضابطه درآید. والدین باید بستر خواب خود و همچنین فرزندان را از یکدیگر جدا کنند.

 

رسول خدا(ص) میفرمایند: بستر خواب پسر و پسر، پسر و دختر و دختر و دختر را به هنگام ده سالگی از هم جدا کنید.

 

آموزش رعایت حد و مرز معاشرت با جنس مخالف، آداب طهارت و حفظ پوشش هم مربوط به این دوران می شود و بهتر است در این زمینه مادر آموزش دختر را بر عهده گیرد و پدر عهده دار آموزش پسر باشد. رعایت پوشش و آرایش مناسب از سوی والدین در حضور فرزندان و اجازه خواستن فرزند برای ورود به اتاق خواب در اوقات خلوت والدین از دیگر توصیه های اسلام است.

 

از منظر آیات قرآنی کودکانی که به حد بلوغ نرسیده اند باید در سه وقت از والدین اجازه بخواهند؛ پیش از نماز صبح، در نیمروز هنگامی که لباس های خود را بیرون می آورند و بعد از نماز عشا.

 

در غیر این اوقات رعایت پوشش مناسب از سوی والدین ضروری است. این را هم بدانید پوشش و آرایش نامناسب والدین بویژه مادر در برابر دید کودک می تواند موجب انحرافات رفتاری و اخلاقی فرزند شده و زمینه ساز انحراف اخلاقی او در آینده شود. دختران کوچک و نابالغی که در خانوادهایی بی بند و بار زندگی می کنند، به جای فعالیت های ورزشی و درسی به دنبال زیبایی و جذابیت و الگوبرداری از فیلم ها و سریال های ماهواره ای هستند.

 

اغلب این دختران به دلیل آن که دارای اندام نابالغ جنسی هستند، دچار افسردگی، کم اشتهایی، اضطراب و در نهایت بیدار شدن میل جنسی زود هنگام شده و مبتلا به بلوغ زودرس می شوند. خوب است بدانید بلوغ زودرس از پیامدهای مخرب و درازمدتی است که موجب از هم گسیختگی خانواده ها و ناتوانی در برقراری ارتباط جنسی سالم می شود.

 

لازم است والدین برای رشد و سلامت روانی و جنسی کودک خود، مراقبت هایی در رفتار خود داشته باشند که مهم ترین آن ها بدین قرارند:

۱- در آرایش

۲- در پوشش

۳- در خواب و استراحت

۴- در میان دوستان

 

همچنین مراقبت هایی که والدین در ارتباط با فرزندان باید داشته باشند بدین شرح است:

۱- مراقبت در پوشش

۲- تفکیک بستر

۳- در معاشرت ها (دختر و پسر، افراد بالغ با غیر بالغ)

۴- ایجاد عادت های مناسب در خواب و استراحت، ورود به اطاق والدین، مشغول داری فکر و دست، نظافت خود و…

۵- در بازی ها

۶- در شنیدنی ها و دیدنی ها

 

والدین باید بدانند محیط زندگی کودک با محرک های فراوان و گوناگون می تواند رشد جنسی را تسریع کند یا بر عکس به تعویق اندازد. به همین دلیل لازم است والدین رفتار و کردار خود را در حضور کودکان دقیقاً کنترل کنند و به موقع آن ها را راهنمایی کنند.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما