
در موقعیت کنونی که ویروس کرونا مشکلات اضطرابی را ایجاد کرده است، ابتدا باید ریلکسیشن که شامل تنفس عمیق، تن آرمیدگی و تصویرسازی ذهنی است را به کودکان آموزش دهیم تا ذهن آنها را از بیماری کرونا دور کنیم. در مرحله تنفس عمیق به کودک دم و باز دم را آموزش دهید، به عنوان مثال […]
در موقعیت کنونی که ویروس کرونا مشکلات اضطرابی را ایجاد کرده است، ابتدا باید ریلکسیشن که شامل تنفس عمیق، تن آرمیدگی و تصویرسازی ذهنی است را به کودکان آموزش دهیم تا ذهن آنها را از بیماری کرونا دور کنیم.
در مرحله تنفس عمیق به کودک دم و باز دم را آموزش دهید، به عنوان مثال ۳ شماره دم و ۴ شماره باز دم که میتوانید با استفاده از بادکنک نیز تنفس عمیق را به او آموزش دهید و بگویید که دم را از راه بینی بگیرد و در بادکنک با ۴ شماره بیرون دهد، بعد از او بخواهید که بدون بادکنک این کار را انجام دهد، یک لایه نازک شن یا توپ و یا شمع را فوت کند، یک لیوان روی شکم بگذارد و لیوان بالا و پایین میرود، دم را با ۴ شماره بگیرد و بازدم را از میان دندانها بیرون دهد و با روش زوو بازدم را آروم بیرون دهد.
در مرحله تن آرمیدگی بعد از تنفس عمیق از کودک بخواهید که تمام بدنش را با ۱۰ شماره سفت کند و به یکباره آن را رها کند، روی تشک یا کاناپه این بازی را انجام دهید و در مرحله آخر نردبان ترس را ترسیم کنید که پله اول پایینترین سطح اضطراب در ارتباط با موقعیت ترس از کرونا است و در پله آخر بالاترین سطح اضطراب در ارتباط با موقعیت ترس از کرونا است.
بعد از اینکه شدت اضطراب از بیماری کرونا را در آوردید و تعداد پلهها را معلوم کردید، مراحل زیر را انجام دهید؛ قصه گفتن با کتاب داستان مصور، نشان دادن کارتون و نمایش بازی کردن در مورد بیماری یا ویروس میتواند برای دور کردن ذهن کودک از کرونا کمک کننده باشد.
پس از انجام این مراحل در کنار کودک دراز بکشید و از او بخواهید که چشمهایش را ببندد، از قبل به او بگویید که وقتی من حرف میزنم و تو فکر کردی که ترسیدی انگشتت را تکان بده، وقتی انگشتش را تکان داد، اضطراب است و دیگر ادامه ندهید و تنفس عمیق انجام دهید و دوباره روند را تکرار کنید و تا زمانی تصویرسازی ذهنی را ادامه دهید که کودک انگشت خود را حرکت ندهد، یعنی اضطراب از نظر ذهنی نداشته باشد، شاید ۲۰ بار لازم باشد شما به عقب بازگردید.