دسامبر 19
بازدید : 933
نظرات : بدون دیدگاه
بزرگ شده اما با صدای بچگانه حرف می زند!

کودک پیش‌ دبستانی من دچار این عادت شده‌ است که با صدای بچه گانه حرف بزند. زمانی‌ که کوچک تر بود این نوع حرف زدن، دوست داشتنی بود، اما اکنون که بزرگ شده، خیلی آزار دهنده است. دربارۀ آن بیندیشیداین یک مرحلۀ طبیعی رفتار است. بسیاری از کودکان پیش‌ دبستانی تصور می‌کنند که بچگانه حرف […]

کودک پیش‌ دبستانی من دچار این عادت شده‌ است که با صدای بچه گانه حرف بزند. زمانی‌ که کوچک تر بود این نوع حرف زدن، دوست داشتنی بود، اما اکنون که بزرگ شده، خیلی آزار دهنده است.

دربارۀ آن بیندیشید
این یک مرحلۀ طبیعی رفتار است. بسیاری از کودکان پیش‌ دبستانی تصور می‌کنند که بچگانه حرف زدن ، صدای آنها را بامزه و دوست داشتنی می‌کند. این یکی از مراحلی است که خود به‌ خود سپری خواهد شد، اما زمانی که شما دوست دارید کودک‌تان مطابق سن خود رفتار کند، می تواند بسیار ناامید کننده باشد.
شما با استفاده از برخی از پیشنهادهای فرزندپرتال، کار را تسهیل کرده و کودک‌تان را از مرحلۀ بچگانه حرف زدن عبور دهید.

چه کارهایی باید انجام دهید
– توجه بیشتری نشان دهید. گاهی اوقات همچنان که کودکان دورۀ رشد خود را سپری می‌کنند برای از دست ندادن دوران خردسالی خود، از حرف زدن بچگانه بهره می‌گیرند.
این ابزاری برای آنهاست تا احساس کنند در محیط مراقبتی آشنای سابق، که باید آن را ترک کنند، ریشۀ امنی دارند. این درخواست را به‌عنوان یک نیاز واقعی پذیرفته و به‌کودک‌تان توجه و محبت بیشتری نشان دهید.
چند آغوش بیشتر، نشاندن روی پاهای خود و یا گرفتن میان دست‌هایتان، در او احساس امنیت به  وجود آورده و شجاعت لازم برای رشد را در او ایجاد می‌ کند.
– احساسات خود را ابراز کنید. اجازه دهید کودک‌تان بداند که بچگانه حرف زدن او چقدر شما را ناراحت می‌کند. از او برای تغییر رفتارش کمک بخواهید: بچگانه حرف زدن تو واقعاً منو ناراحت می‌کنه، من عاشق صدای بزرگانۀ توام. میشه با صدای عادی با من حرف بزنی؟
– در فهم حرفهای او خود را عاجز نشان دهید: زمانی که می‌گوید: من یه لیان شی می‌خوام، با بهت به‌ چهرۀ او نگاه کرده و بگویید: منظورتو نمی‌ فهمم، چی میخوای؟
گفتن چنین چیزی آسان است، چرا که احتمالاً به‌ طور کامل متوجه حرف او نشده‌اید. تا زمانی که از صدای عادی خود استفاده نکرده است به‌ درخواست او واکنش نشان ندهید.
– احمقانه رفتار کنید. عمداً درخواست‌های با صدای بچگانۀ او را به‌ چیز مضحکی تفسیر کنید: گفتی لوبیا و جیگر میخوای؟
– به‌ کودک‌تان مسئولیت بیشتری دهید. به‌ کودک‌تان کمک کنید که متوجه بزرگ شدن خود شده و او را با ستایش کردن مورد تشویق قرار دهید.
به‌او کارهای جالبی مانند کمک به‌ آماده کردن سالاد برای شام، غذا دادن به‌ حیوان خانگی یا تمیز کردن کف زمین پیشنهاد کنید. اغلب، زمانی که کودک شروع به‌ دیدن خود به‌ عنوان بزرگسال می‌کند، حرف زدن بچگانۀ او از بین می‌رود.

چه کارهایی نباید انجام دهید
– او نمی‌خواهد شما را ناراحت کند: هدف از بازگشت به‌ رفتارهای خردسالی، ناراحت کردن شما نیست، چرا که این مسئله، هیچ ارتباطی با شما ندارد. گاهی اوقات، نشانۀ این است که کودک‌تان در حال سامان دادن احساسات خود دربارۀ رشد و پشت سرگذاشتن دوران خردسالی خود است.
– ادای او را درنیاورید و او را مسخره نکنید: کودک‌تان ممکن‌ است نسبت به‌ کاری که انجام میدهد و یا میزان آن آگاهی کامل نداشته باشد، بنابراین با لحنی عصبانی و طعنه‌ آمیز به‌ رفتار او اشاره نکنید.

نویسنده این مطلب :

خانم خوش بیانی

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما