بزرگداشت روز دانش آموز

در ایران روز ۱۳ آبان به عنوان روز دانش آموز نام‌گذاری شده است. علت انتخاب این زمان این است که در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، ۵۶ نفر از دانشجویان و دانش آموزان دانشگاه تهران در اعتراض به حکومت پهلوی کشته و ۱۰۰ ها تن دیگر نیز زخمی شدند. در این روز دانش آموزان دبیرستان‌های اطراف دانشگاه […]

در ایران روز ۱۳ آبان به عنوان روز دانش آموز نام‌گذاری شده است. علت انتخاب این زمان این است که در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، ۵۶ نفر از دانشجویان و دانش آموزان دانشگاه تهران در اعتراض به حکومت پهلوی کشته و ۱۰۰ ها تن دیگر نیز زخمی شدند. در این روز دانش آموزان دبیرستان‌های اطراف دانشگاه تهران مدارس خود را تعطیل کرده بودند و برای راهپیمایی اعتراضی به سمت دانشگاه حرکت کردند.

افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها با نیروهای نظامی منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از آن‌ها شد. در واکنش به این رویداد جمعی از دانش آموزان مدارس، همبستگی خود را با این دانشجویان نشان دادند و در طی بیانیه‌ای این روز را به عنوان روز دانش آموز اعلام کرده تا هر ساله با یادآوری شهدای جنبش دانش آموزی همبستگی خود را با آنان ابراز کنند.

اهمیت برگزاری روز دانش آموز
جشن گرفتن این روز تنها یک اقدام نمادین نیست بلکه در این روز مدارس باید تلاش کنند تا برنامه‌هایی را تدوین کنند که محصلان برای جدیت بیشتر در تحصیل و در کنار آن پرداختن به مسائل اجتماعی روز ترغیب شوند. در واقع دانش آموزان به عنوان سرمایه‌های کشور نیروی بالقوه‌ای برای آینده محسوب می‌شوند. برای اینکه این نیروی عظیم بتواند بالفعل شود نیاز است که برنامه‌های آموزشی و تربیتی کافی در اختیار آن‌ها و والدینشان قرار بگیرد.

اقدامات لازم برای بزرگداشت روز دانش آموز
برای آنکه بتوان آموزش‌های مناسبی را در روز دانش آموز به محصلان منتقل کرد، بهره‌گیری از فعالیت‌های فرهنگی می‌تواند بسیار سودمند باشد برای مثال تهیه تئاترهای دانش آموزی با محتوای غنی در آگاه سازی دانش آموزان تأثیر بسیاری دارد. همچنین قدردانی از دانش آموزان نخبه و تلاشگر انگیزه آن‌ها را برای تداوم بخشیدن به فعالیت‌هایشان افزایش خواهد داد.

علاوه بر خود دانش آموزان، در بزرگداشت این روز می‌توان برنامه‌هایی را برای والدین نیز ترتیب داد چرا که والدین یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیر گذار در مسیر پیشرفت دانش آموزان هستند. اگر آن‌ها با روش‌های تربیتی درست آشنا نباشند ممکن است که ناخواسته به‌جای پیشرفت فرزندشان باعث بروز مشکلات تحصیلی و رفتاری او نیز شوند. روز دانش آموز فرصت خوبی است تا مدارس به کمک مشاوران و روانشناسان جلساتی را با والدین ترتیب دهد و نکات مهم را در این زمینه به آن‌ها یادآور شوند. برگزاری کارگاه‌ آموزشی برای والدین به کمک مشاوران مجرب نیز می‌تواند در این مسیر کمک بسزایی داشته باشد.

  • روز جهانی دانش آموز چه روزی است؟
    روز جهانی دانش آموز مصادف با ۱۷ نوامبر است. این روز به دلیل بزرگداشت ۱۲۰۰ دانش آموزی که در جنگ جهانی دوم جان خود را از دست دادند نام‌گذاری شده است.
  • هدف از برگزاری روز دانش آموز چیست؟
    علاوه بر بزرگداشت دانش آموزانی که در این روز کشته شدند، هدف از برگزاری جشن‌های مرتبط، این است که مدارس بتوانند دانش آموزانی را تربیت کنند که علاوه بر فعالیت‌های درسی در ابعاد دیگر نیز موفق بوده و از مسائل روز جامعه و کشورشان آگاه باشند چرا که دانش آموزان به عنوان یکی از اقشار آگاه جامعه با روحیه پویا و پیشرفت طلبانه خود می‌توانند سهم بسزایی در تحولات جامعه داشته باشند.
  • در جشن روز دانش آموز چه برنامه‌هایی می‌تواند مفید باشد؟
    فعالیت‌های فرهنگی هنری نظیر برگزاری تئاترها و سرودهای دانش آموزی، برگزاری رقابت‌های مختلف در زمینه علمی پژوهشی، هنری، ورزشی و تقدیر از دانش آموزان ممتاز در هر زمینه از جمله این فعالیت‌هاست.

نویسنده این مطلب :

خانم خوش بیانی
همچنین بخوانید :

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما