نوامبر 3
بازدید : 542
نظرات : بدون دیدگاه
آیا نگران پرحرفی کودکتان هستید؟

۱- کودکان در سنین پایین بلند بلند فکر می کنند و هرچه به ذهنشان می‌آید را به زبان می‌آورند، این رفتار بخشی از فرایند رشدی آن هاست. حرف زدن کودک با خودش، به او در حل مسائل و کنترل نفس کمک می کند. ۲- ابتلای کودک به بیماری بیش فعالی باعث پرحرفی در او می […]

۱- کودکان در سنین پایین بلند بلند فکر می کنند و هرچه به ذهنشان می‌آید را به زبان می‌آورند، این رفتار بخشی از فرایند رشدی آن هاست. حرف زدن کودک با خودش، به او در حل مسائل و کنترل نفس کمک می کند.

۲- ابتلای کودک به بیماری بیش فعالی باعث پرحرفی در او می شود، در واقع این کودکان با پر حرفی سعی می کند توجه دیگران به خصوص مادرش را جلب کنند یا بدین گونه به تخلیه انرژی خود می پردازند.

۳- کودکان باهوش زیاد نیز پرحرف هستند. پر حرفی و سوال پرسیدن های کودک می تواند نشانه‌ ای از استعدادهای کودک و نیاز او به چالش های بیشتر در زندگی باشد.

۴- حسادت نیز بخصوص پس از به دنیا آمدن فرزند جدید در خانواده، برای کودکان بالای سه سال، می‌تواند عاملی برای زیاد صحبت کردن و جلب توجه والدین محسوب شود. حسادت فرزند اول به ورود عضو جدید معمولا بیشتر بوده، بنابراین این تغییرات رفتاری را در او بیشتر خواهید دید.

ویژگی های مثبت کودکان پر حرف
طبق شواهد بچه های پرحرف در آینده موفقیتهای بیشتری به دست می آورند، و در دوران تحصیل عملکرد بهتری نسبت به دیگران دارند. دلیل این موفقیت ها می‌تواند این باشد که آن ها:
_ مهارت های کلامی بهتری دارند.
_ مفاهیم را بهتر و سریعتر درک می کنند.
_ کنجکاو هستند و در زندگی به جواب سوال های خود می رسند.
_ مشارکت و مهارت‌های اجتماعی بیشتری دارند.
_ انرژی فراوانی داشته و چیزهای بیشتری برای گفتن دارند.
_ زندگی جالبی دارند و در آینده پدر و مادر بهتری خواهند بود.
_ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ کودکان پر حرف، این است که یاد می‌گیرند احساسات خود را ابراز کرده و نظراتشان را درباره موضوعات مختلف اعلام کنند و چنین چیزی در بزرگسالی به نفعشان خواهد بود.
_ کودکان پرحرف به احتمال زیاد در بزرگسالی هم از اعتماد به نفس خوبی برای صحبت کردن، معاشرت با دیگران و اعلام نظر خود در جمع برخوردار خواهند بود.

چگونه با کودک پرحرفم رفتار کنم؟
گاه پرحرفی فرزندتان می تواند شما را کلافه کرده و مجبور به ابراز واکنشی بر اساس هیجان ها شوید. بنابراین پیش از آن که تحمل تان از حد بگذرد، باید برای آن خود را آماده کنید. مشاوره کودک به شما کمک می کند تا در برابر انواع اختلالات رفتاری کودکان روش تربیتی مناسبی اتخاذ نمایید. در ادامه به برخی از روش های مناسب در برابر پر حرفی کودکان اشاره کرده ایم.

برنامه ریزی کنید
شما می توانید در طول روز زمان های ثابتی را مشخص کنید تا به صحبت های کودک خود گوش دهید. در این زمان ها فقط به کودک خود گوش داده و مشغول کار دیگری نباشید. ارتباط چشمی شما تاثیر زیادی در ارضای حس درک شدن و توجه طلبی او دارد. به حرف های او بازخورد دهید تا بداند به حرف هایش گوش می دهید. بعد از مدتی متوجه می شوید که پرحرفی کودکتان کمتر شده و شکل منظم تری دارد.
البته مشخص کردن تایم های ثابت برای صحبت کردن با کودک به این معنا نیست که در زمان های دیگر با کودکتان حرف نزنید.

کودکتان را سرگرم کنید
کودکتان را به رفتارهای مبتکرانه تشویق کنید و او را در کلاس های ورزش های فکری از قبیل شطرنج و بازی های فکری ثبت نام کنید. شرکت در کلاس های فوق باعث می شود مهارت های فکری مثل تمرکز، دقت، خلاقیت و موقعیت شناسی برای صحبت کردن در کودکان تقویت شود.

چه کارهایی نباید کرد
برای مقابله با پر حرفی کودکان از توبیخ، تنبیه بدنی، سرزنش پرهیز کنید. تقویت رفتارهای مثبت مانند به موقع حرف زدن، رعایت نوبت هنگام صحبت کردن و سنجیده حرف زدن از روش های اصلاح پرحرفی است.

نویسنده این مطلب :

خانم خوش بیانی

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما