روش هایی برای همراهی با فرزندان

یکی از مهمترین و هیجان انگیزترین تصمیماتی که به عنوان والدین باید بگیرید، هدفمند کردن زندگی فرزندان تان است. به عنوان والدین باید تعریف درستی از موفقیت برای آن ها داشته باشید. به این ترتیب که اهداف کوچکی را برای شان مشخص کنید و اجازه بدهید خودشان در رسیدن به آن تلاش کنند. نقش شما […]

یکی از مهمترین و هیجان انگیزترین تصمیماتی که به عنوان والدین باید بگیرید، هدفمند کردن زندگی فرزندان تان است. به عنوان والدین باید تعریف درستی از موفقیت برای آن ها داشته باشید. به این ترتیب که اهداف کوچکی را برای شان مشخص کنید و اجازه بدهید خودشان در رسیدن به آن تلاش کنند. نقش شما به عنوان والدین همراهی فرزندان است اما این نکته را هم لحاظ کنید که تعریف موفقیت، دستیابی به اهداف و خواسته هایی نیست که شما مشخص کرده اید بلکه در این مورد باید به علایق و خواسته های فرزندانتان نیز توجه کنید.

 

  • فرزندانی اجتماعی

یکی از اهداف کلی که باید برای فرزندتان مشخص کنید، مهارت برقراری ارتباط با دیگران و اجتماعی شدن است. اجتماعی شدن یعنی اینکه فرزندتان بتواند شهروند خوبی باشد، با دیگران سازگاری داشته باشد و یک رابطه صمیمی و مطمئن با دیگران برقرار کند. در این بین علایق فرزندتان را نیز بررسی کنید. برای مثال او را مجبور به برقراری ارتباط با افرادی که خودتان دوست دارید نکنید. اجازه بدهید فرزندتان خودش دوستانش را انتخاب کند و شما نیز در این زمینه او را همراهی کنید.

 

  • بزرگترین هدیه

وقتی اهداف انتخابی فرزندتان متناسب با علایق، استعداد و سلیقه او است، فرزندتان در مسیر درستی قرار خواهد گرفت و به جایگاهی خواهد رسید که شایستگی اش را دارد. یکی از بزرگترین هدیه هایی که می توانید به فرزندتان دهید فراهم کردن بستری است که فرزندتان در آن بتواند در مسیر استعدادها و موهبت های الهی که به او داده شده، قدم بردارد و زندگی اش را بر اساس مهارت ها و علایقش شکل دهد.

 

  • قدرت دادن به بچه ها

بچه ها برای رشد و رسیدن به بلوغ به ارتباطی موثر با والدین خود نیاز دارند که لازمه آن شنیده شدن آن هاست. متاسفانه اکثر ارتباطات بین والدین و فرزندان حول انتقاد کردن و وضع باید و نبایدها به آن هاست. البته این مهم است که در مورد موضوعات مختلف و بحث برانگیز با فرزندتان به گفتگو بپردازید اما برای به دست آوردن بهترین نتیجه در یک محیط امن محبت آمیز و بدون تنش به گفتگو بپردازید. فرزندتان دوست دارد کنار تابع بودن به قوانینی که برایش وضع کرده اید، به او در زمینه هایی خاص قدرت و اختیار انجام بعضی از کارهای مورد علاقه اش را نیز بدهید. بچه ها دوست دارند احساسات و خواسته هایشان از نظر شما مهم تلقی شود. به کودکان در زمینه هایی خاص قدرت و اختیار انجام بعضی از کارهای مورد علاقه اش را بدهید.

 

  • شناسایی اولویت ها

برای داشتن یک خانواده موفق ابتدا باید اولویت هایتان را شناسایی کنید. یکی از اولویت های شما ایجاد رابطه ای فعالانه بین خودتان و فرزندان تان است. در این بین عواملی که مانع به وجود آمدن چنین ارتباطی می شود را شناسایی کنید و آن ها را به حداقل برسانید. برای مثال تماشای تلویزیون، پیامک دادن، صحبت های طولانی با گوشی همراه، بازی های رایانه ای و هر چیزی که در اولویت نیست به حداقل برسانید. وقتی اولویت های زندگی تان را شناسایی کنید و بر اساس درجه اهمیت به آن بپردازید، ارتباط موثری با فرزندتان خواهید داشت.

 

  • محیط امن

فرزند شما محیط خانه را به عنوان یک فضای امن در ذهنش جای داده است. در این بین نقش شما در برقراری صلح و آرامش در فضای خانه خصوصا در رابطه با همسرتان بسیار تاثیرگذار خواهد بود. اگر مدام با همسرتان به مشاجره بپردازید دیگر فرزندتان احساس امنیت نخواهد کرد. سعی کنید مشاجره های زناشویی را به صورت خصوصی و دور از چشم فرزندتان انجام دهید و از به کار بردن کلمات بی ادبانه و توهین به یکدیگر اجتناب کنید.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما